Стопкадър Нова ТвСтана ясно кой пое отговорност за опасния полет на

...
Стопкадър Нова ТвСтана ясно кой пое отговорност за опасния полет на
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Шефът на Гражданска въздухоплавателна администрация е отстранен

Стопкадър Нова Тв

Стана ясно кой пое отговорност за рисковия полет на хеликоптер над наш плаж.

Главният шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Христо Щерионов е отхвърлен от поста си. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков. 

Рокадата идва след случая с хеликоптер, прелетял рисково ниско над плаж " Градина " и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето, предава NOVA.

„ Този полет е в прорез с всички правила. Компанията, която го е направила, е правила сходни полети и преди и не е обърнато задоволително внимание на сигурността им. Това е рецидив. Ние, като държавно управление, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола ”, съобщи Гвоздейков, написа vesti.bg.

По думите му не е взето решение кой ще замести Христо Щерионов.

„ Изготвя се заповед за инспекция на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на водача. Предстоят съществени дейности от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети пояснения и от водача за какво и по какъв начин е предизвикан да бъде изпълнен този полет. Не е изключено да бъде лишен лицензът както на оператора, по този начин и на водача ”, разясни министърът на превоза. И добави, че е научил финален за случая, което е недопустимо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР